واحد آموزشی - تحقیقاتی فراوری محصولات لبنی

 

شماره های تماس: 36040746 - 36040904 - 36041006 - 021

داخلی ریاست مرکز صنایع شیر: 117

داخلی کارشناس: 116

 

تاریخچه واحد آموزشی - تحقیقاتی فراوری محصولات لبنی پردیس ابوریحان – دانشگاه تهران

واحد آموزشی - تحقیقاتی فرآوری محصولات لبنی پردیس ابوریحان – دانشگاه تهران در زمینی به مساحت 5 هزار مترمربع و با زیر بنای 750 مترمربع احداث و همزمان با هفته گرامیداشت بسیج در تاریخ 1371/09/01 تحت عنوان "کارخانه شیر پاستوریزه مجتمع آموزش عالی ابوریحان" مورد بهره برداری قرار گرفت. این واحد آموزشی - تحقیقاتی با مشاوره جناب آقای دکتر داریوش نیاکان شکل گرفت و بخش های مختلف از جمله تأسیسات (بویلر آبگرم، سختی گیر، دیگ بخار و ژنراتور برق)، ماشین آلات از مرحله دریافت شیر تا تهیه محصولات و همچنین آزمایشگاه محصولات لبنی و بسته بندی در طراحی آن لحاظ گردید. این مجموعه توانایی تبدیل روزانه 5 تن شیرخام را به شیر پاستوریزه و سایر محصولات (ماست، کره، خامه، بستنی، پنیر و ...) را داشت. کارخانه شیر پاستوریزه از سال 1391 به بعد با توجه به فرسوده بودن تجهیزات تا سال 1393 به صورت غیرفعال درآمد. باتوجه به نظر مساعد اعضای محترم هیات رئیسه جناب آقای دکتر غلام عباس اکبری، جناب آقای دکتر جابر سلطانی، جناب آقای دکتر اکبر عرب حسینی و جناب آقای دکتر عبدالرضا صالحی در راستای بهره گیری از توان و امکانات پردیس و با تلاش‎های جناب آقای دکتر حسین میرسعید قاضی دانشیار محترم گروه آموزشی فناوری صنایع غذایی پردیس ابوریحان طراحی مجدد خط تولید شیر پاستوریزه با ظرفیت یک تن در ساعت انجام شد. این واحد تحت عنوان "واحد آموزشی - تحقیقاتی فراوری محصولات لبنی پردیس ابوریحان - دانشگاه تهران" از اسفندماه 1394 فعالیت خود را آغاز کرد. هم اکنون، محصولات این بخش شیر پاستوریزه بسته بندی شده می باشد. تولید سایر محصولات لبنی در دستور کار این واحد آموزشی - تحقیقاتی قرار داد.

 

اهداف راه اندازی مجدد این واحد:

اهداف آموزشی

  • آشنایی دانشجویان مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی با مراحل تولید محصولات لبنی از مرحله دریافت تا فراوری
  • آشنایی دانشجویان مقطع کارشناسی با آزمایش‎های کنترل کیفی شیر پاستوریزه و سایر محصولات

اهداف پژوهشی

  • ایجاد امکانات لازم برای اجرای پایان‎نامه‎های دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی
  • تولید دانش فنی در صنعت لبنیات
  • تنوع بخشی به محصولات لبنی و ارائه فرمولاسیون های جدید مواد غذایی

سایر اهداف

  • ارائه محصول سالم از نظر تغذیه‎ای جهت مصرف همکاران دانشگاهی
  • درآمدزایی و استفاده از این امکانات برای تأمین بخشی از هزینه های این واحد تولیدی