نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

بازدید معاون دانشگاه و رئیس سازمان توسعه و سرمایه گذاری از طرح تولید بذر هیبرید طالبی و گوجه فرنگی

بازدید معاون دانشگاه و رئیس سازمان توسعه و سرمایه گذاری از طرح تولید بذر هیبرید طالبی و گوجه فرنگی



آقای دکتر محمد رضا صادقی مقدم رئیس سازمان توسعه و سرمایه گذاری دانشگاه به اتفاق اعضای هیات رئیسه پردیس عصر روز یکشنبه 06/04/1400 از طرح تولید بذر هیبرید طالبی و گوجه فرنگی در مزرعه پژوهشی پردیس ابوریحان بازدید نمودند. در این بازدید مجریان طرح آقایان دکتر محمود لطفی و دکتر حسین رامشینی ضمن تشریح روند اجرای آن، توضیحاتی در خصوص پیشرفت و دستاوردهای حاصله ارائه کردند. آقای دکتر صادقی مقدم نیز ضمن تمجید از فعال بودن پردیس ابوریحان در تاسیس شرکت­های فناورانه حوزه کشاورزی با مشارکت دانشگاه، تاکید کردند طرح تولید بذر هیبرید سبزی و صیفی جزو چهار اولویت مصوب سازمان توسعه و سرمایه گذاری دانشگاه می باشد که در آن سرمایه گذاری انجام شده است و امید است با ثبت ارقام و کسب نتایج مطلوب الگویی برای تجاری سازی سایر پژوهش­های بخش کشاورزی باشد.

طرح اصلاح طالبی با هدف تولید بذر هیبرید داخلی از سال 1393 در پردیس آغاز گردید. در این طرح پس از ارزیابی وضعیت تولید و واردات بذر محصول، تلاقی های هدفمند بین ارقام برتر بومی با منابع مقاومت به بیماری های مختلف گیاهی انجام شده و از نسل دوم با روش اصلاح شجره ای طی شش نسل اقدام به گزینش و خالص سازی لاین­های دارای ویژگی های زراعی مفید، مقاومت به بوته میری و ویروس و هم چنین مزه و شکل مطلوب گردید. در سال جاری ضمن بررسی ترکیب پذیری لاین­های به دست آمده بهترین آنها جهت ارزیابی پایداری و سازگاری معرفی خواهند شد و ان شاء الله بذور هیبرید تجاری به بازار معرفی خواهند شد.

بخش دیگر بازدید به بخش ارزیابی لاین­های نسل ششم گوجه فرنگی اختصاص داشت که پس از انتخاب لاین­های برتر به ویژه از لحاظ مقاومت به بیماری­های ویروس و قارچی در پاییز سال جاری در گلخانه تلاقی داده شده و پس از بررسی ترکیب پذیری آنها در بهار سال بعد بهترین هیبریدها معرفی خواهند شد.

لازم به توضیح است با توجه به وارداتی بودن بذر اغلب محصولات سبزی و صیفی که منجر به وابستگی در نهاده اصلی تولید و خروج فراوان ارز از کشور می گردد، موضوع تولید بذور هیبرید داخلی جزو اولویت­های فناوری دانش محور کشور می باشد و به همین دلیل از سال گذشته در قالب تشکیل شرکت دانش بنیان ژینودانه مورد حمایت سازمان توسعه وسرمایه گذاری دانشگاه قرار گرفته است.